Author Topic: Par atslēgas vārdiem  (Read 596 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Simon

  • Posts: 7063
  • Gender: Male
    • www.astropolis.lv
Par atslēgas vārdiem
« on: 18 August 2019, 19:01:39 »
par atslēgas vārdiem

Dažas dienas atpakaļ kāds kaut ko raksturoja kartē: Mēness – emocijas, Urāns – pēkšņums, Neptūns – ilūzijas un maldi….

Tad lūk, gan tie, kas grasās mācīties astroloģiju, gan tie, kas grasās mācīt – ziniet to, ka ar atslēgas vārdiem var izveidot tikai stereotipus.

Pirmkārt, planētu astroloģijā saista ar kādu Kosmisku Sākotni (principu, arhetipu, būtību) , teiksim, par Mēnesi Ēģiptes Hermess raksta [“Smaragda Tabulā”], ka “Mēness ir māte”…tad lūk, mātišķuma būtība ir nevis emocijas, bet rūpes, lai jebkas varētu izdzīvot, būtu pabarots, pielāgots dzīvei... bet emocijas ir tikai reakcijas uz apstākļu izmaiņām.

Un tāpat Urāna princips ir nevis pēkšņums, bet sakaru tīklu un sistēmu veidošana, elementa ieslēgšana jaunā līmenī – apziņas, intelekta, ierīces… vai, kā brīdi atpakaļ uz Urāna pagrieziena sākās diskusija par 5G tīkla ieviešanu...

Pēkšņu Urāna izpausmju Ūdensvīra laikmetā ir daudz mazāk nekā plānotu. Un skaidrs, ka Urāna atslēgas vārdi nāk no tā atklāšanas laikiem, kad raksturīgākā Urāna izpausme bija zibens spēriens…

Vēl

No astroloģijas viedokļa galīgi nav nozīmes tam, kā un kāpēc šīs Kosmiskas Sākotnes (principi, arhetipi) darbojas un kā fiziski tie ir saistīti ar planētu kustību. Tas, ka planētas “iedarbojas” – tas ir astrologu žargons. Mēs nevienam fiziķim nevaram definēt – kas tā par iedarbību.

Un no garīga viedokļa drīzāk ir otrādi : Kosmiskas sākotnes ir tās, kas iedarbojas, nevis planētas. Un tās sinhronizējas ar planētu gaitu un dzīves norisēm. Bet tas, kas astrologam ir svarīgs : KĀ sinhronizējas un KAS notiek.

Un atslēgas vārdi to galīgi nepalīdz saprast, jo raksturo vai nu kādu otršķirīgu, kā Mēness vai Urāna gadījumā vai arī negatīvu izpausmi, kā Neptūna gadījumā (“maldi” un “ilūzijas”).
« Last Edit: 18 August 2019, 21:03:41 by Simon »