LV > Saules personību kalendārs

Saule Aunā

<< < (2/6) > >>

Simon:


Saule 5° Auna bija Edgaram Imantam Siliņam - latviešu fiziķim. Kopumā E. Siliņš ir publicējis vairāk nekā 200 zinātniskos rakstus un pārskata referātus, kā arī sarakstījis sešas monogrāfijas. Siliņš ir visbiežāk citētais latviešu zinātnieks pasaulē. bijis Amerikas fiziķu biedrības, kā arī vairāku citu starptautisko organizāciju loceklis. 1997. gadā saņēmis Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielo medaļu par "jauna zinātniska virziena un skolas izveidošanu organiskajā cietvielu fizikā un ieguldījumu Latvijas zinātnes organizatoriskajā darbībā". Kopš 1992. gada E. Siliņš bija Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis.
[dzimis: 1927. gada 27. martā]



Kosmogramma


Simon:


Saule 6°Auna ir Kventinam Tarantīno [angļu: Quentin Jerome Tarantino] - amerikāņu kinorežisoram, scenāristam, producentam un aktierim.
[dzimis:1963. gada 27. martā]



radix [pirmkārt datu avots ir neuzticams, otrkārt,  nē - neaust uguns]



<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Saule 6°Auna ir Valērijam Karginam - bijušajam komjaunatnes funkcionāram, pēc tam uzņēmējam, vienam no Parex bankas dibinātājiem un bijušajiem īpašniekiem, tās ilggadējam prezidentam un valdes priekšsēdētājam.
[dzimis:]



kosmogramma

Simon:


Saule 7°Auna ir Sārai Vonai [angļu. Sarah Vaughan] - amerikāņu džeza dziedātajai, kas ir viena no izcilākajām džeza izpildītajām 20.gadsimtā. Viņa saņēmusi četras “Grammy” balvas, ieskaitot balvu par mūža ieguldījumu, un NEA Jazz Masters balvu. Berklijas mūzikas koledža viņai piešķīra mūzikas goda doktora grādu. Mirsusi 66 gadu vecumā no plaušu vēža.
[dzimusi:27.03. 1924.]



radix



<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Saule 7°Auna ir Daigai Mazvērsītei - latviešu muzikoloģei un žurnālistei. Sarakstījusi vairākas ar mūziku saistītas grāmatas: par grupu "Jumprava", par komponistu Raimondu Paulu un dziedātāju Ievu Akurateri.
[dzimusi:1965. gada 28. martā]



Kosmogramma


Simon:


Saule 8°Auna ir Ancei Krauzei - latviešu mūziķei un mūzikas pedagoģei.
[dzimusi: 1979. gada 29. martā]



Kosmogramma

Simon:


Saule 9°Auna ir Vinsentam Van Gogam -  nīderlandiešu gleznotājam, postimpresionisma pārstāvim un vienam no ietekmīgākajiem 20. gadsimta māksliniekiem.
[dzimis:: 1853. gada 30. marts]



radix

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version