Astropolis Forum

LV => Astroloģija => : Simon 20 December 2017, 09:40:26

: Saturna pāreja Mežāzī... un dažas iepriekšejās pārejas Mežāzī
: Simon 20 December 2017, 09:40:26
Šodien Saturns pāriet Mežāzī, atgādinu, ka Saturna cikls ir ap 29 gadiem. Senie teica, ka Saturns Mežāzī valda un Saturns Mežāzī ir savās mājās - tā raksturojot visciešāko rezonansi kāda vien var būt starp zīmi un planētu - divām sistēmām Astroloģijā.
Tātad, Saturns nonāk savā mājoklī, sev ļoti komfortablā pozīcijā pirmo reizi šajā gadsimtā un tūkstošgadē....  :smiley:
Lūk, kāds ir pārejas brīdis :

(http://astropolis.lv/i/Saturna_igresija_Mezazi_2017.jpg)

Lūk kāda bija Saturna iepriekšējā pāreja Mežāzī - 1988.gadā. 1988.gads jaunākajā ir vēsturē ļoti "svaigs", un ļoti nozīmīgs šodienas norišu kontekstā, jo tas ir gads, kad sākās pēdējā "Atmoda".

(http://astropolis.lv/i/1988_Saturna_ingresija.jpg)

Solis dziļāk vēsturē - Saturna 1959. gada pāreja Mežāzī. Šis gads ir Kubas revolūcijas gads. Situācija Kubā radīja pamatu vienai no riskantākajām situācijām kodolkara draudu ziņā - "Karību krīzei" [1962.gadā].     

(http://astropolis.lv/i/saturna_ingresija_Mezazi__1959.jpg)

1929.gada Saturna pāreja Mežāzī. Šis gads noteikti ir visiem zināms, jo tas ir lielākās 20.gs ekonomiskās krīzes gads - Lielās Depresijas sākuma gads. Amerikā Lielā Depresija oficiāli ilga līdz Otrajam Pasaules karam, bet faktiski beidzās tikai pēc kara.
[Saturna pāreja Mežāzī notika 30. novembrī, bet krahs fondu biržās notika mēnesi iepriekš, "melnajā ceturtdienā", 24. oktobrī]     

(http://astropolis.lv/i/saturna_ingresija_Mezazi__1929.jpg)

Un pēdējā retrospektīva - 1900.gada [Saturna] pāreja Mežāzī

(http://astropolis.lv/i/Saturna_ingresij_Mezazi_1900.jpg)

Sakarā ar planētu valdīšanas zīmē pastāv divas teorijas:
pirmā, ka planēta "savās mājās" ir visspēcīgā, un vislabāk pauž savas pozitīvās īpašības. Bet otrā atšķiras principiāli: proti, "savās mājas" planēta, drīzāk atpūšas pēc darba perioda Zodiaka aplī. Un drīzāk uzvedas infantili, nekā demonstrē savas izcilības.

Pirmais pozitīvais, ko mēs gaidām no Saturna, tā ir drošība un stabilitāte, un pēc tam - kārtība. Tas pats, ko mēs gaidām, kad plānojam apsēsties - mēs paļaujamies, ka krēsls būs vēl turpat... un tam ir jāapstiprinās praksē....

Tad lūk, 20.gadsimta Saturna pārejās [Mežāzī] sistēma demonstrēja drīzāk vājumu, nekā lielākas kārtības, drošības, stabilitātes iespējas.
Skaidrs, ka līdzās Saturnam [Mežāzī] visās situācijās darbojās vareni transformāciju un revolūciju faktori, bet diezin vai kādam rodas iespaids, ka sistēma šajā laikā kļuva drošāka, stabilāka un kārtības kļuva vairāk...
Drīzāk, var teikt , ka Mežāzis - kā jebkurai planētai nonākot Mežāzī - noformulē sistēmai "sauso atlikumu", izkristalizē loģisko rezultātu, nosauc savu spriedumu.