Astropolis Forum

LV => Astroloģija => : Simon 27 February 2019, 21:24:50

: Par Neptūna laiku Skorpionā un mūziku
: Simon 27 February 2019, 21:24:50
laikam nebūs lieki daži vārdi par mūziku, kura ir “visneptūniskākā” no visām mākslām. Šansonjē Šarls Aznavūrs kādā no intervijām teica, ka mūzikantu veido publika, bet es domāju, ka tie veido viens otru. Mūzikas sacerētājs taustās pa kolektīvo bezapziņu meklējot skaņas un intonācijas, kas ļaudis var "ierezonēt", “aizķert”, aizkustināt. Vienlaikus ar savu harizmu mūziķis iepotē publikai kaut ko no savas iekšējās pasaules, savas dvēseles...Tā populārā mūzika atspoguļo sava laika raksturīgo skanējumu, veido laika skaņu portretu.
Jebkādā ziņā, mūzikā - sešdesmitie, tas bija pilnīgi unikāls laiks, vai pareizāk - laika periods no 1956. līdz 1970, kad Neptūns gāja pa Skorpionu (mazliet dīvaini, ka par to raksta visi, tikai ne astrologi :))
Pasaulē radās unikāls psihoemocionāls vilnis. Nez kādēļ, publika vēlējās nevis glamūru, bet radās pieprasījums pēc īstuma un patiesuma, pēc brīvības. Jā, arī pēc kailuma un nevaldāmas stihijas. Arī pēc kolektīva skurbuma, transa un eiforijas. Un radās neparasti daudz talantīgu autoru, tāds kā zvaigžņu lietus - lielākā daļa mūzikas leģendu, tak' nāk no šī laika. Un runa nav tikai par Presliju vai Bītliem. Neparasti populāra kļuva folkmūzika. Publika [tad] vēlējās iedziļināties tekstos. Bards ar vienkāršu ģitāru spēja savākt pārpildītas zāles. Turklāt ne tikai Amerikā - Bobs Dilans, Džonija Mičela, Leonards Koens, Nils Jangs. Nē, Padomju Savienībā, aiz “dzelzs aizkara” tas pats bija ar Vladimiru Visocki, Juriju Visboru, Bulatu Okudžavu... fantastisks laiks…